Gouden speurlijn

Douwe Poelstra en zijn hond Blitz winnen wederom de “Gouden Speurlijn”.

Voor de vierde keer organiseerde de kringgroep Frisiana in Leeuwarden de speurcompetitie om de “Gouden Speurlijn”.

Een prachtig evenement verdeeld over vier dagen te weten 2 dagen in januari en 2 dagen in februari. Voor elke dag een andere keurmeester. De spooruitzetters en spoorlopers allemaal vaklui!

De weersomstandigheden was een ander verhaal. Gedurende alle dagen vrij veel wind en de tweede dag zelfs een sneeuwstorm. Dat was voor de honden zo zwaar, dat sommigen niet eens bij de aanzet wilden vertrekken en dus met nul punten huiswaarts keerden. Douwe had zich met allebei z’n honden ingeschreven. Sagus bij de IPO 1 honden en Blitz bij de IPO 3 honden.

Blitz had al vaker meegedaan. De eerste keer won ze ook de “Gouden Speurlijn” en de tweede keer had ze zilver. Blitz is inmiddels tien jaar oud en moet ook van haar oude dag kunnen genieten en daarom had Douwe al vooraf bepaald, dat dit voor haar de laatste keer zou worden. Reden temeer om er extra tegenaan te gaan.

Sagus deed voor de eerste keer mee aan een wedstrijd. De hulpjes, die normaal bij een training kunnen worden gegeven, bleven nu natuurlijk uit. En soms kon Douwe aan Sagus merken, dat hij het allemaal wat “anders dan anders” vond. Beide honden deden echter hun uiterste best.

Zo speurde Blitz de eerste dag 97 punten bijelkaar de tweede dag in de sneeuw maar liefst 100 punten, de derde dag 99 punten en de vierde dag, tijdens een felle gure wind en een sneeuwbui 85 punten. Van de vier dagen had Blitz maar liefst drie keer de kwalificatie Uitmuntend! Toen Douwe met zijn Blitz die laatste keer van het speurveld kwam, werd hij door de omstanders gefeliciteerd, omdat men had uitgerekend, dat niemand die score meer kon inhalen. En daarmee was de “Gouden Speurlijn” voor de tweede keer door Douwe en Blitz gewonnen.

Maar ook Sagus deed zijn uiterste best en behaalde prima punten. De eerste dag 93, de tweede 97 de derde dag 96 en de vierde dag 87 punten. Sagus behaalde dus twee van de vier keer een Uitmuntend, hetgeen voor zo’n nog jonge onervaren hond een prima prestatie is. Het eindresultaat was een gedeelde tweede plaats. Klasse! Omdat Sagus alleen nog maar IPO 1 heeft, is het Douwe z’n bedoeling om eerst IPO 2 en 3 bij hem te behalen en natuurlijk  Speurhond 1 en 2. Er is dus nog heel wat werk aan de winkel. Intussen gaat Douwe de moeilijkheidsgraad voor het speuren bij Sagus kalmpjes aan sterk verhogen. Sagus heeft de talenten voor speuren in zich en het is nu aan Douwe om die eruit te halen. En gezien zijn resultaten bij “de Gouden Speurlijn” moet dat lukken. Blitz gaat met pensioen maar zal natuurlijk steeds meegaan naar de trainingen om rustig aan af te bouwen. Ze vindt speuren nog hartstikke leuk en dat mag dan af en toe ook nog maar de druk is er af. We feliciteren Douwe en zijn honden van harte met de behaalde resultaten.

Ondersteund door WordPress | Thema: Baskerville 2 door Anders Noren.

Omhoog ↑