Examen 29-6-2019 G&G

Club-Examen G&G 29-06-2019

Op 29-06-2019 was het dan zover!! Het club-examen G&G stond gepland voor deze dag. Bibberende knieën en druppeltjes op het voorhoofd van de spanning, maar ook van de warmte, want warm was het!

Om 8:00 werden de geleiders met hond verwacht op de club om vervolgens met zijn allen naar de stad te rijden. Hier konden de honden die het A en B examen deden hun stadsgedeelte uitvoeren.

De honden moeten dan kunnen laten zien dat ze zich goed kunnen gedragen. Ze moesten samen met de geleider volgen, zitten en af liggen. Verder werden ze door Sjoerd afgeleid met de fiets+ bel en moesten ze personen ontwijken en keurig bij de geleider komen als ze los zijn. Daarna mochten ze nog een paar minuten in hun eentje af liggen zodat de geleider even een “boodschap“ kon doen. De hond moet dan keurig af blijven en mag niet blaffen etc.        

Na het stadgedeelte ging iedereen terug naar de club. Hier zou het terrein examen afgelegd worden voor de pups, AA,A en B.

We gingen gelijk van start zodat we een beetje op tijd klaar zouden zijn ivm de warmte. Op het veld stond een prachtig grote partytent klaar waar geleiders en publiek zich onder konden verschuilen en verderop stonden ook 2 partytenten voor de secretaris Rianne, examenleider Douwe en de examinator E. Broos-Visser klaar.

Om de beurten mochten hond en geleiders hun trucje doen. Dit was spannend!! De meeste honden hadden er zin in en sommige honden vonden het té spannend. Uiteindelijk resulteerde dit in prachtige certificaten, maar ook een paar teleurstellingen. Geeft niks hoor!! Gewoon volhouden, want de aanhouder wint:-)

Al met al hebben we een prachtige dag gehad. Aan een ieder die heeft geholpen met de catering, het klaar zetten van de tenten en de examinator, Onze dank is groot!!

 

 

 

 

 

 

 

 

Ondersteund door WordPress | Thema: Baskerville 2 door Anders Noren.

Omhoog ↑